28 Mart 2024, Perşembe
Ana Sayfa / Haberler / Drone iniş pisti kazalardan korur mu?

Drone iniş pisti kazalardan korur mu?

Drone ile bir uçuş gerçekleştirmek istiyorsunuz fakat drone’i kaldırmak istediğiniz zemin çimen,ıslak,tozlu yada çok fazla kum barındırıyor, o zaman size bir adet drone iniş pisti şart.

Arkadaşlar, aslına bakarsanız sizlere olayı daha en başından ilk satırda açıkladım, sebebi ise şu; bu bilgiye ihtiyacı olan direk alsın sitede fazla zaman harcamadan işini görsün, devamını okumak isterse zaten okuyacaktır.

Neden Önemli ya da Şart?

Hemen hemen çoğu kişi bu cihazlara yüksek meblağlar ödüyorlar dolayısıyla da zarar görmesi yada sadece bir kalkış/iniş nedeniyle cihazın performansını etkileyecek durumda olması bizler açısından üzücü olabiliyor. Nasıl? Farzı misal; bir kır düğünü çekimindesiniz ve otontik bir çekim yapmak istiyorsunuz ve drone’i çimlere bıraktınız kalkış esnasında pervanelerin bu çimlere çarpması yada pervane motorlarına dolanması büyük ölçüde hezeyana uğratarak performansı etkileyecek, zarar verebilecektir.

Deniz kenarında kumsal bir alanda çekim yapmak istediniz ama yerler kum. Siz cihazınızla kalkış yapmaya çalışırken o tozlar, kum taneleri sizin gimbalın aralarına kaçabilir yine aynı şekilde hareket imkanını sağlayan motor kısmına kaçarak hareketinizi kısıtlaya bilir yada lens’e gelecek ufak bir taş kameranızda hasara sebep olabilir.

Islak bir zeminde kullanmanız yada bir su birikintisine yakın mesafede kalkış yapmanız pervanenin oluşturduğu hava akımı sebebiyle su sıçramalarına sebebp olabilir ve yine gimbal pervane yada cihaz içine kaçarak drone’a zara verebilir.

Bunlar spesifik olaylar olarak lanse edilebilir fakat önlem almak ve daha iyi bir sürüş keyfi için lazım/ihtiyaç statüsüne alınması gereken bir üründür, bence.

Keyifli uçuşlar…

İlginizi Çekebilir

DJI Mavic Mini mi geliyor?

DJI bir süre önce FPV modeli ile yarış drone modelini duyurmasının ardından 500gr altında ürettiği Mavic …