2018 yılının Aralık ayında İngiltere’nin başkenti Londra’daki Gatwick Havalimanıüzerinde izinsiz uçurulan drone’lar nedeniyle 36 saat boyunca devam eden rötarlar yaşandı. 140 bin yolcu bu durumdan etkilenirken, ciddi bir zarar oluştu.

Drone’ların askeri alan, hapishane ve hava limanı gibi bölgelerde uçmasını engellemek için dünya genelinde çeşitli önlemler alınıyor. Bu konuda en etkili yöntemlerden birisi de, drone silahı veya diğer adıyla drone savar kullanmak.

DroneShield DroneGun MkIII kompakt yapısı ile dikkat çekiyor!

Bu alanda faaliyet gösteren Avustralya merkezli DroneShield üçüncü drone silahını tanıttı. Kompakt yapısı ile dikkat çeken DroneGun MkIII isimli silah bir drone’un kontrolünü ele geçirerek güvenli bir şekilde yere indirilmesini sağlıyor.

629 mm x 393 mm x 209 mm boyutlarındaki cihaz daha önce belirttiğimi gibi kompakt bir yapıda. DroneShield’in diğer drone silahlarının aksine tek elle kolayca çalıştırılabilen DroneGun MkIII sadece 1.95 kg ağırlığında.

Tabi, kompakt bir yapıda olması menzili olumsuz anlamda etkiliyor. Rakipleri 2 km civarında bir menzil sunarken, DroneGun MkIII ise 500 metre menzile sahip.

DroneShield CEO’su ürünlerinin bugüne kadar ABD ve diğer ülkelerde çok sayıda askeri birlik ve polis birimi tarafından kullanıldığını belirtiliyor. Şirket bireysel kullanıcıları hedeflemediği için cihazın fiyatı konusunda açıklama yapmadı.