19 Nisan 2024, Cuma
Ana Sayfa / Haberler / Huawei Drone üretimine başlıyor

Huawei Drone üretimine başlıyor

Cep telefonu üreticis, olarak bildiğimiz, dünya devi Huawei drone üretimine başlıyor

Büyük bir teknoloji şirketi olan Huawei çoğu zaman adını sadece Telefon ve Modem üreticisi olarak bildiğimiz (aynı zamanda diz üstü bilgisayar üretimi ve bir çok teknolojinin “5G” öncüsü olan) firma yeni bir adım atarak Drone pazarında kendine bir yer edinmek istiyor gibi gözükmekte.

İHA (İnsansız Hava Aracı) pazarında DJI bir numalarda yer alırken (tekel konumda) Xiaomi’nin FiMi markası olarak Drone üretmeye başlamasıyla DJI firmasının satışlarını bir miktar düşürüyor (Bu yüzdelik dilimi tam olarak söylemek zor ama büyük ölçüde pazar payını yükseltiyor Xiaomi), yüksek ihtimalle de Huawei bende varım diyerek çıkıyor bu yola ki; şuan da reşavta olan ticari ulaşım ve lojistik konusunda yüksek boyutlarda hacim kazanmış bir sektör olması bunun büyük ölçüde sebebi olabilir.

Aslıan bakılacak molursa Huawei, 2018 yılının Temmuz ayında CN110737212B numaralı İHA Kontrol Sistemi ve Yöntemi adı altında bir patent başvurunda bulunmuş fakat onay Ocak 2021’de onaylanmış. Bu sürec gayet uzun ve geliştirilmiş olan bir çok protipin olduğu manası da gelebilir diyebiliriz sanki.

Huawei Fanları dört gözle çıkacak olan drone’i merakla bekliyordur. Umarım yakında çıkar ve bizde piyasaya olan etkisini görmüş oluruz. Belki inceleme bile gelebilir ?

İlginizi Çekebilir

DJI Mavic Mini mi geliyor?

DJI bir süre önce FPV modeli ile yarış drone modelini duyurmasının ardından 500gr altında ürettiği Mavic …