20 Nisan 2024, Cumartesi
Ana Sayfa / Haberler / Kamikaze drone’lar göreve hazır

Kamikaze drone’lar göreve hazır

Kamikaze droneler seri üretime başlanmasıyla birlikte göreve hazırlanıyorlar. Türkiye’nin seri üretime geçtiği Kamikaze droneler gökyüzündeki yeni ordusu olarak nitelendiriliyorlar ve bu droneler görevinde hazırlar. Ayrıca bu drone’lere TOGAN, ALPAGU VE KARGU gibi öz türkçe isimler de verilmiş durumda.

Üretilen yeni droneler (Kamikaze) Savunma Sanayii Müsteşarı ve Savunma Teknolojileri Mühendislik şirketi tarafından geliştirildi.

Dronelerin özelliklerine gelecek olursak;

ALPAGU, eski Türkçe’de “Tek başına düşmana saldıran yiğit” anlamını taşıyor. Tek bir er tarafından rahatça taşınabiliyor ve lancerden ateşlenebiliyor. ALPAGU sabit veya hareketli hedeflere karşı kullanılabiliyor. Görevi terk veya kendini imha gibi kabiliyetleri de mevcut. Bunların yanında menzili 5 kilometre, en yüksek hızı 80 kilometre ve ağırlığı ise toplam 3,7 kilogram ayrıca hazırlık süresi ise azami olarak sadece 45 saniye.

Diğer bir dronemiz ise KARGU. KARGU opsiyonel anlamda ALPAGU ile benzer görevleri yerine getirebiliyor. Döner kanatlı sınıfında yer alan bu Kamikaze drone, bin metre azami irtifaya çıkıp saatte 72 kilometre hıza çıkabiliyor.

TOGAN ise kesif ve gözetleme görevlerinde kullanmak uzere tasarlandı. Yazılımı, otonom zekâ ve harekât kabiliyetleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca operatöre gerek kalmaksızın uçuş görevini yerine getirebilen, hareketli veya hareketsiz tehditleri otomatik belirleyebiliyor.

İlginizi Çekebilir

Drone’ların yeni korkulu rüyası: DroneGun MkIII

2018 yılının Aralık ayında İngiltere’nin başkenti Londra’daki Gatwick Havalimanıüzerinde izinsiz uçurulan drone’lar nedeniyle 36 saat boyunca …

Bir cevap yazın