29 Mart 2024, Cuma
Ana Sayfa / Haberler / Kaos: Bir drone havalimanda uçuşların kapatılmasına neden oldu

Kaos: Bir drone havalimanda uçuşların kapatılmasına neden oldu

Gatwick Havaalanı’na yakın uçan bir drone’un pistin kapatılmasına ve beş uçuşun yönlendirilmesine yol açtı.

Easyjet, British Airways tarafından bir uçağın Bournemouth’a yönlendirildiğini söylerken, dört uçuşunun yönlendirildiğini söyledi.

Drone kullanan herkes bilir ki (elbette bilmeyen kesimler de olabilir onlarda şuan öğrenecekler zaten) bazı bölgelerde  uçurulması yasaktır. Bu bölgelerin başını çeken yerlerden bir kaçı ise; askeri bölgeler ve havalimanlarıdır. Az çok çoğumuzu da nedenlerini ve eğer uçuracaksak/uçurursak başımıza gelecek olan sonuçları aç çok kestirebiliriz. Fakat bir vatandaş var ki sanırım bu durumdan bir haber, bu vatandaş İHAsını Gatwick Havalimanında uçurmaya başlıyorlar ve  kaos o andan itibaren başlıyor. Alttaki video ya zaten uçakların yaptığı manevraları havalimanına inememeleri, farklı havalimanına yönlenmeleri vs gözüküyor zaten.

Önemli bir not: Unutmayın dronenin pilotları sizsiniz ve onları yöneten sizlersiniz. Bu gibi riskli durumlara girmeyin giriş yapmayın. Unutmayın ki yasaklı bölgelerde drone uçurmanın ağır yaptırımları var!

İlginizi Çekebilir

Drone’ların yeni korkulu rüyası: DroneGun MkIII

2018 yılının Aralık ayında İngiltere’nin başkenti Londra’daki Gatwick Havalimanıüzerinde izinsiz uçurulan drone’lar nedeniyle 36 saat boyunca …

Bir cevap yazın