19 Nisan 2024, Cuma
Ana Sayfa / Haberler / Milli kamikaze drone

Milli kamikaze drone

Milli imkanlarla üretilen kamikaze drone’lar Alpagu ve Kargu, İDEF 2017 ‘de ilk kez görücüye çıktı. Vurucu İHA olarak da adlandırılan ve patlayıcı taşıyan drone’lar hedeflerine dalış yaparak imha ediyor.

Milli 'kamikaze drone'lar görücüye çıktı

IDEF 2017’de ilk kez sergilenen ve milli imkanlarla üretilen ’Kamikaze Drone’lar tanıtıldı.

OPERASYONEL MAKSATLI KULLANILABİLECEK

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM), tarafından ve Türk Mühendislerince geliştirilen bu vurucu İHA’lar sahip oldukları taktik özellikleri ile asimetrik savaş, terörle mücadele, güvenlik faaliyetlerinde ve ülke güvenliğinde kritik noktalarda operasyonel maksatlı kullanılabilecek.

TESTLERİ TAMAMLANDI

Testleri tamamlanan kamikaze drone’lar isimleriyle de dikkat çekici. Sabit kanatlı ilk milli vurucu drone “Alpagu” eski Türkçe’de ‘tek başına düşmana saldıran yiğit’ anlamını taşıyor. “Kargu” ise ‘dağ başında gözlem kulesi‘ ve ‘Atmaca’ anlamına gelen geliyor.

DÜŞMANA KARŞI KULLANILABİLİYOR

Kamikaze özellikli drone’lar hakkında bilgi veren STM Genel Müdür Yardımcısı Ömer Korkut sabit ve döner kanatlı iki vurucu İHA geliştirdiklerini belirterek, “Her ikisi de asimetrik harekatta, terörle mücadele operasyonlarında geliştirilmiş ve tasarlanmış ürünler. Her ikisinin de menzili 5 km havada kalma süreleri 10 dakika. Kargu 1000 metre, Alpagu 400-500 metre yüksekliğe kadar çıkabiliyor. Elektronik sensörler var. Gece ve gündüz harekat yapabilecek şekilde çalışıyorlar. Ayrıca lazer mesafe bulucularımız var. Harekat icra edilen bölgede şüpheli yerlerin taranması veya istihbarat edildiyse düşmanın görüntülenmesi ve görüntülenen düşmana dalış yaparak düşmanı imha etmeleri maksadıyla kullanılan taktik İHA’lardır. Dünya da örnekleri var. Tedarik sorunları yaşandığı için bizde bunları Türkiye’de milli imkanlarla kullanılmak üzere geliştirdik. Tasarımları ve içerisindeki teknolojiler yazılımlar milli. 500 kilogram patlayıcı taşıyabilen drone’lar. Düşman personele karşı kullanabilen drone’lar platformu ya da tesisi imha etmek maksadıyla kullanılan patlayıcılar değil” dedi.

Kaynak: http://www.posta.com.tr/milli-kamikaze-drone-lar-gorucuye-cikti-haberi-1294990

İlginizi Çekebilir

Drone’ların yeni korkulu rüyası: DroneGun MkIII

2018 yılının Aralık ayında İngiltere’nin başkenti Londra’daki Gatwick Havalimanıüzerinde izinsiz uçurulan drone’lar nedeniyle 36 saat boyunca …

Bir cevap yazın