20 Nisan 2024, Cumartesi
Ana Sayfa / Haberler / PTT, 2018 yılında drone’la teslimat yapacak!

PTT, 2018 yılında drone’la teslimat yapacak!

Düzenlenen Uluslar arası E-Ticaret fuarında PTT’nin yakın gelecekle ilgili yaptığı açıklamalarda 2018 yılı içerisinde kargo teslimatlarını drone ile yapılacağı söylenildi.

Antalya’da gerçekleştirilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT’nin beraber düzenlediği Uluslararası E-Ticaret Konferansı’nda, PTT kanadından çok ciddi açıklamalar geldi. Yapılan açıklamaya göre PTT, 2018 yılından itibaren drone ile kargo teslimatının yapılacağını duyurdu. Yapılan açıklamayla birlikte Türkiye’nin en köklü şirketlerinden bir tanesi olan PTT’nin adı, böylelikle bu alanda Amazon, UPS, DHL ve AliBaba gibi şirketlerle birlikte anılacak.

 

Drone’la teslimat yapılması fikrine sıcak bakılmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi ise ülkemizin coğrafi yapısının bazı alanlarda kara yolu ile teslimatı zorlaştırıyor olması. Bunun dışında nüfus yoğunluğunun fazla olduğu şehir merkezlere bu sayede teslimatlar çok daha kolaylıkla yapılabilecek.

Özellikle son 3-4 yıldır drone’un hayatımızın merkezine geçeceğine yönelik öngörülerin de bu kararla birlikte ne kadar haklılık payına sahip olduğunu bir kez daha öğrenmiş olduk. Bu kararla birlikte postacılığı da gelişen teknolojiyle birlikte yok olan -ya da olacak- meslekler arasına yerleştirmek, sanırım pek yanlış olmayacak.

İlginizi Çekebilir

Drone’ların yeni korkulu rüyası: DroneGun MkIII

2018 yılının Aralık ayında İngiltere’nin başkenti Londra’daki Gatwick Havalimanıüzerinde izinsiz uçurulan drone’lar nedeniyle 36 saat boyunca …

Bir cevap yazın