25 Nisan 2024, Perşembe
Ana Sayfa / Haberler / Türkiyenin ilk drone şampiyonası’nın finali İstanbul’da yapıldı

Türkiyenin ilk drone şampiyonası’nın finali İstanbul’da yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle ilk kez Türkiye Drone Şampiyonası yapıldı.

Türkiye Drone Şampiyonası

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteği ile Türkiye’nin ilk drone yarışması düzenlendi.  Drone pilotlarının kendilerinin geliştirmiş olduğu droneler kıyasıya rekabetle yarıştılar. Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksinin salonunda yapılan yarışa profesyonel 40 pilot katıldı. Tasarımları ve montajları bizzaati pilotlar tarafından yapılan droneler tarafından gerçekleştirildi.

Yarışmayı izleyenler arasında TÜGVA İstanbul İl Başkanı Fatih Coşar, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, İBB Gençlik Spor Müdürü Ayhan Kep ve İBB İSBAK A.Ş Genel Müdürü Muhammed Alyürük de vardı.

Türkiye Drone Şampiyonası İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün desteği, İSBAK’ın ana sponsorluğu ve Drone Yarışçıları Derneğinin işbirliği düzenlenirken şampiyonanın birinci etap yarışlarına vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, yarış ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile Havacılık Federasyonu’nun bir organizasyonu. Burada görmüş olduğunuz yarışmacılar kendileri her biri kendi imalatı olan insanız hava araçlarını burada bir kardeşlik havasında yarıştırarak bunu seyircimiz ile halkımız ile buluşturuyorlar. Bu tarz etkinlikler bizim gençliğimizin kendi İHA’larını tasarlaması tasarladıkları İHA’larla bu tarz etkinliklerle bunu halkımız ile buluşturmasından dolayı ben ülkemiz açısından önemli ve kıymetli olduğunu değerlendiriyorum” şeklinde açıklamada bulunurken,

İBB İSBAK A.Ş Genel Müdürü Muhammed Alyürük ise;  “Bugün Türkiye Drone Şampiyonasında gençlerimizle beraber bizde yerimizi almaya çalıştık. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin bir şirketi olarak İSBAK A.Ş teknolojik faaliyette olduğu gibi bugün de Türkiye Drone Şampiyonasında yer alarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Ülkemizde gerçekleştirilen bu tür faaliyetlere gerçekten çok önem veriyoruz. Bu iş sadece şampiyonanın ötesinde teknolojini geliştirilmesi ve bu alandaki faaliyetlere de yatırım yapılması amacıyla önem veriyoruz” yorumunda bulundu.

İlginizi Çekebilir

Drone’ların yeni korkulu rüyası: DroneGun MkIII

2018 yılının Aralık ayında İngiltere’nin başkenti Londra’daki Gatwick Havalimanıüzerinde izinsiz uçurulan drone’lar nedeniyle 36 saat boyunca …

Bir cevap yazın