Türkiye’nin 4K görüntü kalitesindeki tanıtım videosu drone ile çekildi.

Cüneyt Durhan isimli bir gezgin tarafından 43 şehri kapsayan ve toplamda 530 dakikalık uçuş gerçekleştiren, Türkiye’yi kendine bir kez daha hayran bıraktıracak görüntüler ortaya koydu ve bunların tamamını drone ile gerçekleştirdi ve bunları yapmak için 93 günde 71 uçak yolculuğu sonucunda çekilebildi. Bu sebepten dolayı ki Türkiye’nin bugüne kadar 4K görüntü kalitesinde çekilmiş en geniş kapsamlı tanıtım videolarından biri olma özelliğini taşıyor.

Bu projenin hayata geçirilmesinde en önemli başarı elbette Cüneyt Bey’in fakat Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlaması adına Enuygun.com’un desteğiyle hayata geçirilmiş, dile kolay tam 93 gün, 43 şehir ve 71 uçak yolculuğu.

Drone ile gerçekleştirilen çekimlerde kuzeyden güneye, doğudan batıya tam 43 şehir ve doğal güzellikleri görüntülendi. Ülkemiz adına ciddi anlamda bir tanıtım olarak gözükmüş olsada yapılan işler bireysellikle özdeşik gibi duruyor fakat kapsamlı ve detaylı bir çekim yapılması, turizm adına da oldukça güzel bir sonuç ortaya çıkarmış gibi gözüküyor (sizde videoyu izleyince anlayacaksınız).

Çekimler; Ağrı İshak Paşa Sarayı, Erzurum Tortum Şelaleleri, Rize Fırtına Deresi, Burdur Salda Gölü, Muğla Kayaköy, Ordu Perşembe Yaylası, Adana Varda Köprüsü, Edirne Selimiye Camii, Nevşehir Uçhisar, Mersin Kız Kalesi, İzmir Şirince, Bartın Yeşil Yol, Van Akdamar Adası, Kars Taşköprü ve Balıkesir Mıhlıçay’ın bulunduğu Türkiye’nin birçok güzelliği ele alınarak videoya konu oldu.

Rize’ye hava şartlarından dolayı 3 kez gidildi.

Bilindiği üzere Karadeniz dendiğinde Ordu, Rize, Trabzon geliyor akıllara hemen. Malumunuzdur ki hava şartları, sarp ve engebeli arazisi, yağışlı iklimiyle kendine has karakteri var bu şehirlerin. E haliyle durumlar da böyle olunca ve gidilen ziyaretlerde o olumsuz hava koşullarına rast gelince haliyle Rize’ye, çekimler esnasındaki hava muhalefeti nedeniyle 3 kez gidilmiş. Fakat tüm bu olumsuz şartlara rağmen, Fırtına Deresi ve Ovit Yaylası başta olmak üzere doğal güzellikler görüntülenerek videodaki yerini almış.

Çekimler sırasında da güzel memleketim Ordu’da maalesf ki bir adet drone düşmüş.

Son olarak Adana’nın Karaisalı İlçesi’nde bulunan ve yöre halkı tarafından ’Koca Köprü’ olarak da anılan tarihi Varda Köprüsü 1900’lü yıllara dayanıyor. Bu tarihi köprü şuan halen kullanımda ve tren seferlerine ev sahipliği yapıyor. Bu tren seferlerinden birini görüntülemek isteyen çekim ekibi 8.5 saat süren bir bekleyişin ardından video eklemek için muazzam bir görüntü elde ediyorlar.